Jídelníček

Jídelníček

JÍDELNÍČEK

 Pondělí 17.2.

Přesnídávka: Chléb, pomazánka z olejovek, zelenina, čaj s citrónem 1,4,7

Polévka:  Hovězí s čočkovým kuskusem 9  

Hlavní chod: Gnocchi se špenátem a smetanovou omáčkou,  str. sýr, džus – mango  1,3,7

Svačina: Muffiny s čokoládou, ovoce, frapko 1,3,7

Úterý 18.2. 

Přesnídávka: Jogurt vanilkový, banán, čaj Dobré ráno 1,7

Polévka:  Zeleninová  1,7,9 

Hlavní chod: Plněný paprikový lusk pečený, bramborová kaše, kompot, nápoj 1,7

Svačina: Chléb, pomazánkové máslo, zelenina, čaj s medem 1,7

Středa 19.2.

Přesnídávka: Chléb, pom. jáhlová, ovoce, vitakáva 1,7 

Polévka: Kmínová s vejci  1,3,7,9 

Hlavní chod: Fazole s rajčatovou omáčkou, uzené maso vařené, kyselá okurka, nápoj  1

Svačina: Veka, pom. ze žervé (dle nabídky), zelenina, čaj - jahoda  1,4,7 

Čtvrtek 20.2.

Masopustní doba byla nejšťastnějším obdobím v roce, doba plná dobrého jídla, masek a veselí.

Masopust = svátek jídla

(masopustní koblihy,vepřové hody,slanina, klobásy,…)

 „TUČNÝ ČTVRTEK“   

 -  je předzvěstí vyvrcholení masopustního veselí.  Kdysi panovalo přesvědčení, že v tento den , kterému se občas říká i „tučňák“ má člověk jíst a pít co nejvíce, aby byl celý rok při síle.

Přesnídávka: Chléb, pom. škvarková, zelenina, čaj s citrónem  1,7

Polévka:  Jihočeský oukrop   1

Hlavní chod: KNEDLO -VEPŘO -ZELO , nápoj 1,3,7,

Svačina: Kobliha plněná meruňkovo-jablečnou náplní, ovoce, frapko    1,3,7 

Pátek 21.2.

Přesnídávka: Chléb, pom. liptovská, ovoce, bílá káva 1,7 

Polévka:  Norská rybí  1,4,7    

Hlavní chod: Kuře pečené s jablky a křenem, šťouchané brambory, nápoj  7

Svačina: Chléb knusspi, bylinkové máslo, zelenina, čaj  zelený 1,7   

                          Dobrou chuť !

 

 Změna jídelníčku vyhrazena. Pitný režim zajištěn po celou dobu provozu (voda, čaj).

Strava je určena k okamžité spotřebě. Ovoce, zelenina dle nabídky.

Alergeny číselně (viz. tabulka)

 

 

 

Zpět na rozcestník